Побитий міліцією донецький журналіст не виключає провокацію

Середа, 22 вересня 2010, 08:15


МВС обіцяє перевірити обставини побиття міліціонерами донецького журналіста Артема Фурманюка і після з'ясування всіх обставин покарати винних.

Сам же Фурманюк в інтерв'ю "Deutsche Welle" не виключив, що його побиття - це спланована провокація, яка могла бути пов'язана з професійною діяльністю.

Він зазначив, що йдеться про його критичні статті, в яких висвітлювалися недоліки роботи керівників правоохоронних органів Донецька й області.

За словами журналіста, під час конфлікту між нім та незнайомцями міліціонери жорстоко побили його та трьох його друзів. При цьому всі четверо були заковані у наручники та не мали можливості захищатися від ударів, стверджує журналіст.

На думку Фурманюка, міліція, очевидно, не очікувала, що інформація про цей інцидент дістане розголосу не тільки в місцевих ЗМІ, а й приверне увагу МВС.

"Німецька хвиля" зазначає, що за останні декілька днів це вже другий випадок у Донецьку, коли журналісти скаржаться на незаконні дії міліції.

Напередодні головний редактор одного з обласних видань Геннадій Березовський звернувся до президента з проханням захистити його від протиправних дій міліції та забезпечити безпеку йому та родині. 

Керівник правозахисної організації "Донецький Меморіал" Олександр Букалов каже, що побиття людей - одне з найчастіших  проявів свавілля правоохоронців. Міліціонери дозволяють собі бити людей, бо впевнені у своєї безкарності, зазначає він.

Однак правозахисник не виключає, що перевірка з боку МВС буде ефективною, і якщо буде зібрано достатньо фактів свавілля міліціонерів вони будуть притягнені до відповідальності. 

Але ж в більшості випадків довести провину правоохоронців в побитті  людей неможливо. Як зазначив експерт, існує безліч способів "відмазування" міліціонера від відповідальності, адже тоді мають відповідати за злочин і їхні керівники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування