Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС закінчив реаліті-шоу і "закрився"

Четвер, 23 вересня 2010, 13:19
Конституційний Суд дослідив матеріали справи щодо скасування політреформи 2004 року.

Глава суду Анатолій Головін оголосив розгляд справи на відкритий частині пленарного засідання Конституційного Суду завершеним. Суд перейшов до закритої частини засідання для ухвалення рішення у справі.

"Про день і час офіційного оприлюднення рішення у справі представникам сторін буде повідомлено", - зазначив Головін.

Перед завершенням відкритої частини представникам сторін було надано заключне слово.

Зокрема, представник президента у КС Олена Лукаш заявила, що під час ухвалення закону про внесення змін до Конституції "було грубо порушено механізм охорони Конституції, а не тільки процедуру".

"Деяким парламентарям ну дуже хотілося отримати право на безчесний та беззаконний третій тур (президентських виборів). Третій тур за будь-яку ціну. Вони його отримали. Але ця ціна виявилася непомірною, дуже важкою для українського суспільства", - сказала вона.

"Конституційні зміни 2004 року як бартер продемонстрували всьому світу приорітет політичної доцільності перед юридичним обов'язком парламенту додержуватися норм Конституції", - зазначила Лукаш.

За її словами, з 2006 року, коли зміни до Конституції набули чинності, "українські політики і чиновники знаходилися у стані постійних правових суперечок".

"2004 року українській парламент так і не спромігся виправити цю ситуацію, так і не спромігся удосконалити Конституцію. За ці роки українці не навчилися жити за нормами Конституції, які вражають своїми неузгодженостями та протиріччями. Та зрозуміло, що, врешті, і не навчаться", - заявила Лукаш.

Крім того, представник Кабміну в КС Володимир Вознюк заявив, що рішення Конституційного Суду є обов'язковими до виконання Верховною Радою.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування