Гриценко вимагає відставки скандального заступника міністра

Субота, 25 вересня 2010, 01:58
Глава Комітету з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко просить звільнити заступника міністра оборони Александра Черпіцького.

Відповідні звернення депутат направив президенту Віктору Януковичу і прем'єру Миколі Азарову.

"Пан Черпіцький перебуває на посаді незаконно", - заявив Гриценко в ефірі Шустер Live.

Він повідомив, що парламентський комітет одноголосно доручив йому звернутися письмово до прем'єра і президента з пропозицією "невідкладно розглянути питання і звільнити Черпіцького".  

"Що я й зробив", - сказав депутат.

Екс-міністр оборони нагадав, що чиновник перебуває на посаді вже майже півроку, проте до цих пір не має дозволу Служба безпеки України на доступ до державної таємниці.

"Двічі письмова відмова. Чому не дають йому цього допуску? Я б задав йому питання, якщо він відповість: скільки разів проти нього порушувалась карна справа, за якими саме статтями? Скільки разів, в який час, його оголошували в міжнародний розшук? В яких країнах він переховувався і коли був затриманий?", - повідомив Гриценко. 

Як відомо, в четвер чотири депутати запропонували спікеру Володимиру Литвину звільнити Гриценка з посади глави комітету.

Авторами листа були Олег Черпіцький (брат міністра), Ігор Савченко, Петро Кузьменко та Володимир Іваненко, яких виключили з фракції БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування