БЮТ передасть аудиторам Азарова компромат на самого Азарова

Четвер, 14 жовтня 2010, 13:33


Депутат БЮТ Віктор Швець передасть фірмі, яка здійснює міжнародний аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко, матеріали, які свідчать про корупцію в уряді Миколи Азарова.

Про це сам Швець, який очолює комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, заявив на прес-конференції, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Ми запропонуємо їм провести ще один аудит, якщо вони кажуть про те, що такі чесні, незаангажовані і не мають конфлікту інтересів в Україні", - заявив Швець.

Він зазначив, що у вересні звертався до президента як до голови антикорупційного комітету з проханням вжити заходів для перевірки достовірності інформації щодо можливих корупційних дій прем'єра Азарова, оприлюдненої у ЗМІ 8 вересня

"Я отримав відповідь від голови національного антикорупційного комітету, за підписом заступника голови адміністрації президента. Мені повідомили, що в разі надходження до Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності інформації про неправомірні дії будь-якої посадової особи, Комітет повинен передати ці дані до правоохоронних органів", - сказав Швець.

За його словами, у відповіді йшлося про те, що в структурі адміністрації президента немає підрозділів щодо організації та контролю за проведенням перевірок правоохоронними органами.

Швець також повідомив, що Генпрокуратура, до якої він звертався з аналогічних запитом, відповіла, що відповідні матеріали надіслано до Служби безпеки України.

У цій відповіді ГПУ було вказано і те, що "СБУ запропоновано за наявності підстав для прокурорського втручання відповідні матеріалі направити до Генпрокуратури", розповів БЮТівець.

Швець зазначив, що відповідно до положень КПК, повідомлення в пресі про вчинений злочин є приводом для порушення кримінальної справи.

"Ось так президент Янукович і уряд Азарова бореться з корупцією в Україні", - заявив депутат.

Водночас, Швець зазначив, що той аудит, який був проведений  фірмою Trout Cacheris, PLLC и Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, за участю Kroll Inc, був проведений незаконно і не матиме жодних правових наслідків на території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування