Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не хоче порушувати статус-кво

Четвер, 14 жовтня 2010, 15:14
Спікер Володимир Литвин вважає позитивом те, що в парламенті збережено статус-кво в розподілі комітетів між фракціями.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у четвер.

"Я є прихильником того, щоб не порушувати статус-кво в частині комітетів, оскільки це може призвести до протистояння", - сказав Литвин.
 
За його словами, якщо сьогодні подивитися на те, як розподілені посади керівників парламентських комітетів між фракціями Верховної Ради, то більш ніж 50% посад в комітетах займають представники тих фракцій, які не входять до парламентської коаліції.

"Я вважаю, що ми зробили добре, більше того, мудро, коли комітет з питань свободи слова та інформації передали фракціям, які не входять до більшості", - сказав Литвин.

Відповідаючи на питання, чи можуть бути на законодавчому рівні закріплені права опозиції в парламенті, як про це заявив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, Литвин зазначив, що не знає країн, де діє закон про опозицію.

У той же час, Литвин висловив надію на те, що його пропозиція зберегти традицію проведення "дня опозиції" по середах, а також право опозиції викликати міністрів для відповідей на запитання під час "години уряду" по п'ятницях, буде підтримана на засіданні погоджувальної ради.

"Ті напрацювання, які є, я думаю, їх потрібно просто послідовно продовжувати втілювати в життя. Ви знаєте, для парламентського життя дуже часто або в значній мірі мають роль не правові приписи, а традиції, які склалися", - сказав він.

"Якщо ми ці традиції матеріалізуємо, слава Богу", - зазначив спікер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: