Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада залізла у борги

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 10:45
Верховна Рада недофінансовується на 30%.

Про це заявив секретар Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності парламенту, НУНСівець В'ячеслав Коваль газеті "Україна молода".

"Верховна Рада з 2008 року на 30-40% недофінансовується - скорочено міжнародну діяльність, закордонні відрядження, видатки на придбання паперу, оргтехніки", - сказав він.

"Для прикладу, у 2008 році парламент фінансувався за десятьма бюджетними програмами, у 2009 році - за дев'ятьма, а у нинішньому - за вісьмома. Внаслідок недофінансування навіть утворилася кредиторська заборгованість за окремими видатками парламенту", - заявив депутат.

За словами Коваля, у нинішньому році із кошторису Верховної Ради виключено дві бюджетні програми - "Створення автоматизованої інформаційно-аналітичної системи" та "Капітальний ремонт житлового фонду законодавчої влади".

"Запроваджено обмеження на пальне: 15 літрів щодня на машину для обслуговування голів комітетів, голів фракцій. Економимо і ми", - зазначив він.

"Можливо, суспільству здається, що депутати як сир у маслі качаються. Але це не зовсім так. Та ж адміністрація президента - завжди, до речі, - значно більше витрачає і більше фінансується", - заявив депутат.

Відповідаючи на питання, на чому Верховна Рада могла б економити, Коваль сказав: "Може, на відпочинку народних депутатів. Депутати мають право отримати путівку у наших відомчих санаторіях. Але суми, яку виділяють, однаково недостатньо".

Крім того, він заявив, що останніми роками депутати не отримують квартир: "В останні роки ніяких квартир немає, ніхто їх не будує і ніхто не отримує. І ділянок земельних немає. Хоча закон про статус народного депутата діє, і стаття закону відповідна не скасована".

За словами депутата, близько ста народних обранців живе в готелі "Київ". Коваль зазначив, що останній раз депутатам давали квартири у позаминулому скликанні.

"Десь у період iз 2002 по 2006 рік. І компенсацію на отримання житла також. Це ж стосується й апарату Верховної Ради - житло працівники апарату не отримували багато років. І зараз черга величезна", - сказав він.

Крім того, депутат заявив, що у лікарні "Феофанія" обранці "не лікуються безкоштовно і мають платити, як і всі звичайні пацієнти".

Також, за словами Коваля, не йдеться і про оновлення автопарку парламенту: "Виділяються кошти хіба на поточний ремонт".

"Ті машини, які працюють у "розгоні" й обслуговують депутатів, працівників апарату, досить потримані. Це "шкоди-октавія" та "опелі". Вони були куплені шість-вісім років тому. Керівництво фракцій, комітетів їздить на "тойотах-камрі". Вони теж не нові - років по п'ять", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: