Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один політ Януковича на роботу обійдеться в тисячу доларів

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 11:55

Один політ на вертольоті президента Віктора Януковича з резиденції "Межигір'я" на роботу може коштувати тисячу доларів.

Про це Газете по-киевски розповів екс-заступник мера Євген Червоненко, коментуючи нещодавнє висловлювання Януковича про те, що він збирається відмовитися від поїздок на роботу на авто.

"Буквально два тижні тому я озвучив цю ідею, і мені приємно, що президент дослухався. Використовувати вертоліт для пересування президента - це найбільш оптимальне рішення, як з точки зору безпеки, так і з точки зору мобільності", - сказав він.

"Щоправда, задоволення це - не з дешевих. Один політ обходиться близько 1 тис. доларів. Але воно того варте", - додав політик.
 
Червоненко, який сам є власником вертольота As 355 Queen Star, пояснив, що сучасні гелікоптери оснащені спеціальними системами противодневого захисту і на висоті 100 метрів захищені від виявлення.

Крім того, за його словами, в небі дисципліна жорсткіша, тому і ймовірність аварії набагато менша.
 
Червоненко впевнений, що для такого міста як Київ вертолітне сполучення просто необхідне - як для президента, так і для рятувальних служб.
 
Проблем з посадочними майданчиками, на його думку, взагалі не повинно бути.

"Зараз у Києві є зареєстровані майданчики. Це і аеродром в Гідропарку, і стаціонарний вертолітний майданчик біля Інституту Амосова. Як варіант, місцем для посадки можуть служити плавучі майданчика або дахи будинків - наприклад, тієї ж адміністрації президента. Але для цього потрібна територія не менше 30х30 метрів і досвідчений екіпаж", - сказав Червоненко.
 
Заборона на польоти над містом, яка діє сьогодні, на його думку, навряд чи буде стосуватися президента, оскільки з дозволом СБУ і мера цю проблему можна легко вирішити.
 
У свою чергу начальник ГУ з надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний підтвердив, що технічно втілити ідею польотів гелікоптерів над містом і спеціалізованих майданчиків для них цілком реально.
 
"Технічно зараз все можливо. Зараз наше управління працює над питанням створення майданчиків для медзакладів. Але яких-небудь розпоряджень про організацію вертолітних майданчиків для президента поки не надходило", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування