Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратник Тимошенко: Азаров сів у калюжу в Брюсселі

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 12:01

Заяви прем'єра Миколи Азарова, зроблені в Брюсселі, свідчать про його некомпетентність як у зовнішній політиці, так і в ідеології європейських партій.

Про це в коментарі УНІАН заявив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Перший візит прем'єр-міністра в Брюссель вийшов глевким млинцем. Ми завжди підозрювали, що пан Азаров не дуже добре знає зовнішню політику, але зараз одержали тому підтвердження в столиці Європейського Союзу", - сказав Немиря, коментуючи заяву Азарова про те, що Європейська народна партія не підтримує європейську інтеграцію України.

Екс-віце-прем'єр нагадав, що під час візитів у Берлін і Париж президента України Віктора Януковича федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі, які очолюють партії, що входять у родину ЄНП, підтримали європейську інтеграцію України.

"Можливо, пан Азаров не знає, що президент Польщі, з яким він нещодавно зустрічався, належить до партії "Громадянська платформа", що також є членом Європейської народної партії, і Польща була і залишається одним із найбільш затятих прихильників європейської інтеграції України", - відзначив Немиря.

"Навіть цих фактів досить, щоб стверджувати, що прем'єр-міністр Азаров сіл у калюжу, роблячи подібні заяви. Неуцтво і некомпетентність завжди є ризикованими речами, але коли некомпетентність демонструє прем'єр-міністр великої європейської країни - це погано не тільки для нього особисто, але, на жаль, це дискредитує і саму країну", - переконаний колишній віце-прем'єр.

У той же час, на думку Немирі, ідеологія Партії регіонів, що намагається приєднатися до родини європейських соціал-демократів, суперечить ідеології соціалістів.

"Спроба Партії регіонів вступити в родину соціалістів дуже дисонує з брендом Партії регіонів як партії великого бізнесу", - сказав Немиря.

14 жовтня, глава Партії регіонів Микола Азаров пояснив підписання меморандуму із соціал-демократами Європарламенту їхньою підтримкою євроінтеграції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування