Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власник марганецької маршрутки ховається в Росії - міліція

Вівторок, 26 жовтня 2010, 15:01
Власник автомобіля, який потрапив у ДТП в Марганці, переховується в Росії.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фариннік в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За нашими даними, він знаходиться в Росії, він ховається", - зазначив він.

"Поки він не може бути підозрюваним або обвинуваченим, але все одно: водій не був оформлений на роботу, тому у його (власника) діях ми вбачаємо склад злочину за статтею 172 - порушення трудового законодавства - яка тягне за собою кримінальну відповідальність", - сказав Фариннік.

Він підкреслив, що спочатку власника автомобіля необхідно знайти і допитати.

"Ми думаємо, що пройде цей шок, і він зрозуміє, що за конкретні наслідки, тобто за загибель людей, він не буде притягатися до відповідальності", - підкреслив Фариннік.

Він пояснив, що водій автобуса не був оформлений на роботу, відповідно не платив податки. Тому в діях власника автомобіля вбачається порушення трудового законодавства.

"Санкції, які передбачені за таке порушення, не настільки великі, щоб таким чином себе поводити (ховатися)", - підкреслив заступник міністра.

Фариннік розповів, що бічне ліве скло автомобіля (з боку водія) було тонованим на 98%. "Це майже втрата видимості", - зазначив Фариннік.

Як відомо, стаття 172 Кримінального кодексу (грубе порушення законодавства про працю) передбачає санкції від штрафу до виправних робіт до 2 років, або арешт на півроку.

12 жовтня в Марганці Дніпропетровської області на залізничному переїзді пасажирський автобус "Еталон" зіткнувся з локомотивом. Водій перевозив в автобусі 52 пасажирів. Загинули 45 осіб, у тому числі водій автобуса.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування