Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У опозиції вирішили, що Янукович підтримує їхнє суспільне мовлення

Вівторок, 26 жовтня 2010, 15:29

Президент не може зареєструвати законопроект про суспільне мовлення, доки Верховна Рада не розгляне депутатський.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко (БЮТ) у коментарі "Телекритиці".

Він зазначив, що 25 жовтня був останній день реєстрації альтернативних до проекту № 7241 законопроектів про суспільне мовлення, однак президент Віктор Янукович так і не вніс до Верховної Ради свій проект.

Відповідно до регламенту, тепер альтернативний законопроект не можна зареєструвати, поки не буде розглянутим у залі законопроект № 7241, внесений народними депутатами Андрієм Шевченком, Владиславом Каськівом і Євгеном Сусловим.

"Ми чули, що були раніше заяви від президента про те, що він збирався зареєструвати такий альтернативний законопроект. Але цього не сталося. Тому для нашого комітету це означає, що ми беремося до роботи, будемо розглядати законопроект № 7241 і вносити його в залу", - сказав Шевченко.

Якщо цей проект буде прийнятий за основу, то його доопрацьовуватимуть до другого читання. У разі його відхилення "процес буде починатися з початку", сказав БЮТівець.

Відмову президента від реєстрації альтернативного законопроекту про суспільне мовлення Шевченко сприймає як жест на підтримку законопроекту № 7241:

"З політичної точки зору я трактую ситуацію так: думаю, що президент побачив наш законопроект і вирішив, що немає сенсу вносити альтернативний законопроект. Ми будемо розраховувати, що оскільки президент не вніс свого законопроекту, то він буде підтримувати наш".

"Я насправді готовий все робити, щоб суспільне мовлення відбулося в Україні як спільна справи влади і опозиції", - додав голова комітету з питань свободи слова та інформації.

Також Шевченко повідомив, що велися переговори з офісом представника ОБСЄ з питань свободи слова Дуньї Міятович, а також представниками Ради Європи та Європарламенту про здійснення міжнародної експертизи законопроекту. Оскільки альтернативних проектів до ВР не внесено, до міжнародних інстанцій Шевченко надсилатиме проект № 7241.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування