Банкова про адмінресурс: Партія регіонів просто найкраще організована

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 14:52
Глава адміністрації президента Сергій Льовочкін вважає нормальним масову присутність Партії регіонів на першій позиції в бюлетенях на виборах всіх рівнів.

"Причина в тому, що Партія регіонів найкраще організована і найбільше вмотивована на перемогу", - сказав Льовочкін на брифінгу в Києві.

"У Партії регіонів більше ресурсу, бо це найчисельніша партія в Україні", - додав він.

На думку Льовочкіна, "представники партії дуже ефективно спрацювали в день, коли визначалися місця у бюлетенях".

Як відомо, на нинішніх місцевих виборах практично у всіх областях Партія регіонів стала першою у бюлетенях начебто завдяки тому, що вони першими подали документи на реєстрацію, хоча опозиція звинувачувала владу у використанні адмінресурсу.

Факт першого номера у бюлетені Партія регіонів масово використовує у виборчій агітації.

Водночас Льовочкін вважає, що місцеві вибори не зафіксують значних порушень.

"Є всі підстави говорити, що системні порушення зафіксовано не буде. Будуть окремі випадки більшого або меншого рівня", - сказав глава адміністрації.

Водночас Льовочкін звернув увагу, що місцеві вибори - це одночасно проведення 23 тисяч 602 виборчих кампаній на різних рівнях.

"Кількість бюлетенів величезна, будуть і черги, й інші нюанси", - зазначив Льовочкін.

На питання, чи зацікавлений Янукович у збільшенні представництва Партії регіонів у місцевих радах, Льовочкін відповів: "Президент зацікавлений, щоб склад рад відображав настрої населення".

"Президент сказав, що він - президент всієї країни, не підтримує жодну партію, видав спеціальний указ щодо чесного волевиявлення", - нагадав глава адміністрації.

Він додав, що Янукович у п'ятницю не братиме участь у форумі Партії регіонів "Будуємо нову країну".

Також Льовочкін вважає неправдивим повідомлення про виявлені фальшиві бюлетені.

"Поки є підстави говорити про провокаційний характер виявлених фальшивих бюлетенів. Дехто намагається створити уяву, що програш є результатом використання фальшивих бюлетенів та недобросовісної конкуренції", - додав він.

Також Льовочкін вважає перебільшеними масштаби "клонової проблеми", коли партія "Батьківщина" заявляла про реєстрацію неправдивих списків.

"Якщо порахувати кількість людей у списках "клонів", і загальну кількість депутатів, яка обирається на цих виборах, то вона не складає і 0,5%", - сказав Льовочкін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування