Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков обіцяє готелям землі

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 18:10
Пільговий режим оподаткування готельного бізнесу в Податковому кодексі буде підкріплений виділенням учасникам цього бізнесу земельних ділянок.

Про це повідомив віце-прем'єр Борис Колесніков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо вимагати від кожного міста надати по 5-10 майданчиків для будівництва готелів", - сказав він.

Колесніков підкреслив, що ініційована урядом пільга у вигляді нульового податку на прибуток для готелів протягом 10 років знизить доходи держбюджету всього на 20 мільйонів гривень на рік.

На його думку, це допоможе створити безліч робочих місць і в цілому стимулювати розвиток туризму в країні.

Говорячи про розвиток Криму, віце-прем'єр з жалем констатував, що вільних земельних ділянок на Південному березі Криму для грамотного розвитку цієї курортної території практично не залишилося.

У той же час він підкреслив, що влада має намір активно розвивати Східний і Західний Крим.

"За прикладом турецької Анталії держава створить інфраструктуру, після чого буде виставляти на конкурси від 1 до 3 га для залучення готельних операторів", - пояснив Колесніков.

На його думку, такий варіант розвитку дозволить підвищити якість і здешевити відпочинок в Криму.

Він також підкреслив, що для розвитку туризму та в рамках підготовки до Євро-2012 в країні на додаток до нещодавно збудованому за приватні кошти Харківському аеропорту буде модернізовано за державні кошти аеропорти в Києві, Львові та Донецьку.

Крім того, зазначив Колесніков, прикладаються зусилля для збільшення швидкості пересування автомобільним і залізничним транспортом.

Він повідомив, що в найближчі дні відвідає одну з південно-східних країн для закупівлі швидкісних поїздів, що дозволить скоротить час поїздки зі Львова та Донецька до столиці відповідно до 4-4,5 год і 5-5,5 ч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: