Азаров пообіцяв "накрити поляну" Путіну

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 23:07
Прем'єр Росії Володимир Путін визнав, що в України є обґрунтовані заперечення щодо газового контракту з РФ.

Про це заявив прем'єр України Микола Азаров в ефірі телеканалу Інтер, коментуючи переговори з Путіним, які відбулися на цьому тижні.

За його словами, прем'єр РФ вважає існуючий контракт "дуже хорошим для Росії".

У той же час, за словами Азарова, "Володимир Володимирович (Путін) погодився, що є певні моменти в цьому контракти, які можуть викликати обґрунтовані заперечення української сторони".

"Якщо коротко говорити, напевно, це найголовніший результат цієї частини переговорів, яка стосувалася газу", - зазначив прем'єр.

"Такий аргумент для нас прозвучав - ось для Білорусії газ буде 227 (доларів за тисячу кубометрів), значить для вас він, швидше за все, буде десь 230-235. Що я можу сказати з цього приводу? 230 краще, ніж сьогоднішні 260", - заявив він.

"Але це має бути ще закріплено тоді, коли ми будемо домовлятися про перегляд контракту", - підкреслив Азаров.

"Я свою думку не зміню, ми будемо наполягати на перегляді, і, рано чи пізно, ми вийдемо на перегляд цього контракту. Терпіння у нас вистачить, наполегливості теж вистачить", - додав він.

На питання, що Росія отримала в обмін на цю знижку на газ, прем'єр відповів: "А чому Росія повинна в даній ситуації щось отримувати?". "Ніяких ні ультиматумів, ні диктатів, безумовно, не звучало", - сказав Азаров.

Крім того, український прем'єр пообіцяв накрити стіл для Путіна в разі перегляду газової угоди. "Я тоді накрию стіл 100%", - заявив Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...