Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман запевняє, що "Євроньюз" буде вільним, а "лояльних до влади" вже покарали

Субота, 30 жовтня 2010, 12:59

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман називає дезінформацією заяви про намір команди президента зробити український "Євроньюз" підконтрольним владі.

Про це йдеться у її "Листі на захист демократії", написаному Герман у лікарні й опублікованому "Дзеркалом тижня".

"Діючий президент є достатньо сильною й самодостатньою фігурою на політичній шахівниці України, аби спокійно сприймати той факт, що ЗМІ приділяють увагу не лише владі, а й її політичним опонентам", - наголошує Герман.

"Не в його інтересах чути звинувачення у порушенні демократії. Сильний, а він (Янукович) належить до цієї категорії політиків, ніколи не принизить слабшого і не відмовить йому у праві бути почутим. А що слабшому часто вигідно позиціювати себе як жертву авторитаризму - то це ми спостерігаємо після перемоги на президентських виборах Януковича чи не щодня", - заявляє вона.

За словами Герман, і під час останньої президентської виборчої кампанії чинилася дії, "аби поява нашого лідера на телевізійних екранах працювала проти нього", і "чорні технології застосовувалися для його дискредитації в очах виборців".

"Ці методи використовуються й сьогодні. Яскравий приклад дезінформації суспільства стосовно нашої політики в інформаційній сфері - звинувачення в намірах перетворити "Євроньюз" на керований, підконтрольний владі канал", - заявляє вона.

Герман дивується, що подібні заяви робляться на підставі того, що відкриття української редакції "Євроньюз" є дорогим, а рішення про це "приймалося підозріло швидко і, ймовірно, було продиктоване російськими політтехнологами, які є радниками нинішньої влади".

"За такою логікою, рішення щодо цього проекту потрібно було максимально затягнути, коштів - не виділяти, а нашим західним партнерам - проігнорувати українську ініціативу лише тому, що президентські вибори виграв Віктор Янукович, а не Юлія Тимошенко", - обурюється вона.

Герман заявляє: "Як посадова особа, котра разом із віце-прем'єром Борисом Колесніковим, за підтримки президента, ініціювала переговори з каналом "Євроньюз" стосовно відкриття української редакції, мушу розчарувати недоброзичливців: їхні прогнози не підтвердяться".

"Ми зацікавлені абсолютно в протилежному. Новий проект має на меті насамперед зміцнити міжнародний авторитет України. Президент, уряд зацікавлені в тому, аби про нас якомога більше знали в об'єднаній Європі, а отже - краще розуміли", - стверджує вона.

"Це найпевніша гарантія того, що невдовзі Україна перестане бути в очах європейців такою собі enfant terrible, якою її вигідно зображати опозиції. Вигідно, бо після програшу на президентських виборах немає для неї більш вдячної теми, ніж спекуляції на тему нібито згортання демократії в Україні", - заявляє Герман.

Вона визнає: "Я далека від того, щоб заявляти про відсутність у нашому інформаційному просторі проявів запопадливості перед владою".

"Однак хочу сказати з усією відповідальністю: заяви стосовно необхідності з боку державних каналів, у тому числі Першого національного, бути лояльними до влади вже отримали належну оцінку президента з усіма наслідками, які з цього випливають", - стверджує Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...