Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава ЦВК не бачить у підлеглих потенцій

Неділя, 31 жовтня 2010, 11:55
Визнання виборів недійсними на окремих територіях не є компетенцією ЦВК.

Про це заявив глава Центрвиборчкому Володимир Шаповал на брифінгу, відповідаючи на питання, чи не може бути приводом для скасування виборів той факт, що у Київській області одна з провідних партій не бере в них участі.

"Якщо зробити припущення, що це технологія, то ЦВК немає до цього відношення. Я розцінює це як виборчу пригоду. Ми вчора прийняли постанову, одностайно проголосували всі 14 членів ЦВК", - сказав він.

"Ми не можемо сказати, що вибори в Київській області відбулися з якимись порушеннями закону і тому їхні результати ЦВК не визнає, скасовує і так далі. Можливо, хтось з членів ЦВК буде це робити, коли вони стануть народними депутатами, але поки що таких потенцій я не бачу", - зазначив Шаповал.

"ЦВК не має повноважень визнавати недійсними вибори на окремих територіях, у нас є суд, який може приймати відповідні рішення, а ЦВК може лише давати рекомендації", - сказав глава ЦВК.

Він також заявив, що не давав доручень контролювати друк бюлетенів. "Я не генеральний прокурор, щоб давати такі доручення, це не компетенція ЦВК", - заявив Шаповал.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: