Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин просить не "збуджувати суспільство" мовою

Вівторок, 5 жовтня 2010, 11:15

Спікер Володимир Литвин заявляє, що вирішення питання про мови не на часі.

Про це він заявив на засіданні парламенту у вівторок, коментуючи заяви опозиції щодо законопроекту про мови, внесеного Партією регіонів.

"Що стосується проектів законів про мови - а їх 7 - я просив би не нагнітати пристрасті, оскільки Верховна Рада не розглядає ці документи", - сказав Литвин.

Він додав, що ці законопроекти "направлені на експертизу".

"Коли буде експертиза і наша політична воля, будемо відповідально ставитися до цього питання. Зараз ця проблема не на часі, і давайте не будемо збуджувати суспільство, збуджене місцевими виборами", - сказав Литвин.

Як відомо, раніше Партія регіонів внесла законопроект "Про мови в Україні", що, зокрема, передбачає "вільний розвиток, використання і захист російської мови з урахуванням того, що російська мова є рідною або такою, якою повсякденно користується більшість громадян України".

Зокрема, законопроектом пропонується визначити, що "акти вищих органів державної влади приймаються державною мовою і офіційно публікуються українською і російською мовами".

Також автори пропонують гарантувати громадянам "право отримання освіти державною мовою і російською мовою, а в межах території, на якій поширена регіональна мова...цією регіональною мовою".

У понеділок під стінами Верховної Ради відбулася акція проти ухвалення цього законопроекту.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...