Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄЦ обіцяє не допомагати Регіонам з проектами "а-ля Табачник"

Понеділок, 15 листопада 2010, 10:06

"Єдиний центр" буде співпрацювати з Партією регіонів у Верховній Раді вибірково.

Про це заявив співголова ЄЦ Вадим Карасьов газеті "Комерсант-Україна", коментуючи призначення лідера ЄЦ Віктора Балоги головою МНС і вихід із партії нардепа Лесі Оробець.

"У парламенті буде вибіркова співпраця з ПР. Ми будемо підтримувати їхні економічні проекти. За гуманітарні, "а-ля Табачник", ЄЦ голосувати не буде", - запевнив він.

Карасьов стверджує, що "демарш" Оробець не має під собою підстав. Втім, у ЄЦ не збираються вмовляти її переглянути своє рішення.

"Вона опинилася в політиці випадково, це була лише данина поваги її батькові. А раз вона прийшла випадково, то й піде точно так само. Загін не помітить утрати бійця. Іноді потрібно пожертвувати особистим на користь партійного, у цьому й полягає суть партійності", - заявив Карасьов.

Утім, співголова партії зізнався: він не може з упевненістю гарантувати, що в найближчому майбутньому ЄЦ не покине ще хтось із лідерів, не згодних із новою партійною політикою.

Водночас, у ЄЦ не виключають співпраці з Партією регіонів в областях.

"Цілком можна підтримати Партію регіонів, увійти у більшість і працювати разом із ними", - сказав Карасьов.

"Але по кожній місцевій раді рішення буде прийматися окремо, адже муніципальна співпраця не є чітким відображенням загальнонаціональної політики", - зазначив він.

У суботу Віктор Балога й голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледіда перед об'єктивами телекамер разом посадили дерева сакури в Ужгороді й Мукачеве.

При тому що раніше у ЄЦ заявляли про фальсифікації, порушення закону й тиск на виборах із боку провладної партії, а головним організатором фальсифікацій у Закарпатті називали Ледіду.

Тепер, у суботу, Ледіда заявив: "На цих виборах ворогів не було. Були винятково опоненти".

"Просто в кожного з нас було своє бачення того, як отримати найкращий результат на виборах", - додав Балога.

Як відомо, народний депутат Леся Оробець у суботу, після призначення Балоги міністром з надзвичайних ситуацій, оголосила про вихід із партії. "Мені з Табачником (Дмитро Табачник, міністр освіти й науки) не по дорозі", - заявила вона.

Депутатами Верховної Ради є, крім Оробець, ще 5 членів ЄЦ: Ігор Кріль, Василь Петьовка, Віктор Тополов, Кирило Куликов і Михайло Полянчич.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування