Стогній каже, що звання достроково отримував законно

Вівторок, 16 листопада 2010, 12:44


Радник голови МВС Костянтин Стогній називає заяву депутата НУНС Геннадія Москаля про порушення при присвоєнні звань Стогнію "брудною й примітивною".

Про це він сказав газеті "Комерсант-Україна".

У понеділок Москаль направив генпрокурору депутатські запити, в одному з яких указав, що Стогній отримав звання майора, підполковника й полковника міліції без необхідної вислуги в попередніх званнях.

Так, у 2001 році, на момент присвоєння звання майора, Стогній перебував у званні капітана 2 роки й 5 місяців замість належних 4 років і 6 місяців.

Як з'ясував Москаль, позачергове звання майора було присвоєне Стогнію за героїчний вчинок, зроблений дорогою у відрядження в Одесу біля села Бюбошівка, де він урятував з автомобіля, що загорівся в результаті ДТП, молоду жінку.

Москаль стверджує, що такого населеного пункту на карті України немає, а згадування про це ДТП відсутнє в оперативних зведеннях МВС.

Через 3 місяці після цього випадку Стогнію було присвоєне звання підполковника, а ще через 2 роки й 1 місяць - полковника.

За словами Москаля, це також є порушенням, оскільки положення про проходження служби у МВС передбачає, що до отримання звання полковника необхідно відслужити у званні підполковника не менше 7 років і 6 місяців.

Стогній, коментуючи це, заявив виданню: "Насправді це село на трасі Київ-Одеса називається Любошівка, а дівчина пізніше померла в шаринській лікарні (Уманський район Черкаської області). Назва з помилкою звучить настільки маячнею, що на неї не можна було не звернути уваги: отже, вона допущена свідомо".

Він також запевнив, що позачергові звання йому присвоювалися законно, персональними наказами глав МВС Юрія Кравченка і Юрія Смирнова.

Звання підполковника й полковника Стогній отримав, не займаючись оперативно-розшуковою діяльністю, а працюючи у центрі громадських зв'язків ГУ МВС у Києві. З 1998 до 2007 року він також вів програми "Вчасно" і "Кримінал" на телеканалі "Інтер".

Заступник голови Київської облдержадміністрації генерал-майор міліції Тетяна Подашевська, яка займала у 2003 році посаду начальника центру громадських зв'язків ГУ МВС у Києві, сказала газеті, що Стогній у відомстві "значився, але не працював".

А екс-начальник департаменту громадських зв'язків МВС Геннадій Гребньов згадав: "На святкуванні чергової річниці телеканалу "Інтер" був присутній один із керівників МВС. За столом Олександр Зінченко (в 2001 році - президент телеканалу "Інтер") пожартував: є в нас такий хороший ведучий, ось лишень незручно, що всього лише майор. Буквально наступного дня по міністерству пішла рознарядка, і незабаром пану Стогнію присвоїли нове звання".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування