Азаров хоче гроші від Наливайченка

Середа, 17 листопада 2010, 16:21

Запровадження Податкового кодексу дасть змогу збільшити внутрішні інвестиції в розвиток економіки в 2011 році на більш ніж 20 млрд. грн. і в 2012-му - на 100 млрд. грн.

Про це прем`єр-міністр Микола Азаров заявив у середу під час зустрічі з журналістами центральних телеканалів та інформаційних агентств, повідомляє УНІАН.

"Інтерес з`явиться тоді, коли бізнесу вперше буде надано право не заплатити податок, а відправити його на розширення свого бізнесу і модернізацію. Це відбудеться за підсумками року. Тому перший рік буде перехідним - 2011-й, а в 2012 році ми розраховуємо, що значний обсяг ресурсів увіллється в нашу економіку", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що 100 млрд. грн. - це дуже великі кошти, що дасть змогу забезпечити сотні тисяч нових робочих місць.

Крім того, він зазначив, що збільшення внутрішніх інвестицій стане додатковим поштовхом для активізації іноземних інвесторів.

"Безперечно, щойно бізнес зарубіжний побачить, що і наш власний бізнес почав вкладати гроші в країну, - він потягнеться. Адже скільки б ми сьогодні не агітували іноземців вкладати кошти, вони насамперед всі дивляться на наших бізнесменів, як наші вкладають", - зауважив він.

"А чому ж, цікаво, наш, скажімо, Наливайченко не вкладає гроша, чому він боїться вкладати? А як же Джон Сміт вкладе, якщо Наливайченко не вкладає? А ось щойно маса Наливайченків почне вкладати, тоді і Сміти замисляться над тим, а раптом і для мене вигідно вкладати гроші в Україну", - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що для отримання істотного результату від Податкового кодексу необхідно пройти певний адаптаційний період.

"Завтра ж не буде, безперечно, віддачі, буде важкий період адаптації. Але в недалекій перспективі він, безперечно, спрацює", - сказав прем`єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування