Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Бродський розповів, навіщо вводяться касові апарати

Четвер, 18 листопада 2010, 11:12


Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський підкреслює необхідність установки касових апаратів при веденні бізнесу.

"Я переконаний, що повинен настати такий день, як у всьому цивілізованому світі, коли у всього бізнесу буде касовий апарат", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Будь-який власник, якщо в нього є найняті люди, зацікавлений у тому, щоб у нього стояв касовий апарат для того, щоб вести облік. Будь-який чесний власник зацікавлений у касовому апараті. Тим більше, ми його встановимо за рахунок держави", - заявив Бродський.

Він погодився, що касовий апарат - це "пряма наводка" для податкової. "Але ми безпрецедентно знизили всі штрафи в 20 разів!", - запевнив голова Комітету й навів приклад: "Був 500% штраф за непробиття чеку, ми зробили 25% - це від суми невибитого чеку".

"Не хочеш касовий апарат - бери оборот до 300 000 грн на місяць. Це добровільно, ніхто нікому спеціально касовий апарат не ставить. Ті, хто протестує, - обманюють. Вони бояться касових апаратів тому, що ніхто ж не торгує на 600 000 на рік, вони торгують на 200 000 на місяць! Ось де правда лежить!", - заявив Бродський.

"Люди обманюють свою країну, своїх пенсіонерів. А я кажу правду - вони брешуть! Ті, хто самозайнятий - ми їх захистили. Для тих, хто справді на 1000 гривень на день робить послугу, щось ремонтує, виробляє маленьке, щось продає - немає проблем!", - запевнив він.

"Але той, хто хоче займатися бізнесом, наймати працівників, повинен ставити касовий апарат і платити повністю всі податки. Наші податки, повірте, одні з найнижчих у Європі", - підкреслив голова Держкомпідприємництва.

"Ми зробили касовий апарат не для того, щоб штрафувати підприємця, а для того, щоб фіксувати обсяг реалізації, щоб не продавався лівий товар, щоб не було лівої продукції, контрабанди, щоб власник міг проконтролювати свого працівника", - запевнив Бродський.

"Касові апарати не вводяться - беріть оборот до 300 000 і не працюйте на касових апаратах. Дробіться, зрештою - не хочете касового апарата, беріть два по 300 000. Ми ж прибрали норму про те, що в одному приміщенні не може бути зареєстровано два єдинооподатківця", - зазначив він.

Бродський також сказав, що норма про "податкові канікули" уводиться на 5 років, для тих, у кого оборот не більше 3 млн. грн. на рік, ставка податку на прибуток - нуль".

"Постав касовий апарат і працюй. Але ніхто не радіє... Бо це значить, потрібно показати доходи й сплатити з них ПДВ. Виходить 10% податку. У наших людей психіка зіпсувалася, ми вважаємо, що це наші гроші, і їх треба вкрасти", - заявив він.

"Податок на прибуток знизили з 25% до 23% і до 16% до 2016 року. Ніхто не радіє! Тому що податок на прибуток у нас платять тільки великі держпідприємства й великі компанії, які не можуть сховатися, з оборотом у 50 млрд на рік", - сказав Бродський.

"Податок на дивіденди був 15%, ми зробили 5%. Ніхто не радіє! Бо ніхто ніколи не платив дивіденди", - додав він.

Бродський також запевнив, що Податковий кодекс "серйозно спрощує адміністрування" для підприємця.

"Він відправляє податкову з усіх питань до підприємця до суду. Він спрощує бухоблік, об'єднується податковий і бухгалтерський обліки. Зменшується кількість податків - прибрали чотири місцевих, ринковий збір, податок на рекламу. Бізнес віддаляється від податкової, так, щоб між ними була електроніка, щоб не було контакту, податківці не могли придумувати всілякі накази й роз'яснення", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування