Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат БЮТ: "Єфремов розкрив таємницю нарадчої кімнати суддів КС"

П'ятниця, 19 листопада 2010, 07:52

Депутат від БЮТ Еліна Шишкіна, донька судді Конституційного Суду Віктора Шишкіна, вважає, що "регіонал" Олександр Єфремов розкрив таємницю нарадчої кімнати суддів КС.

Про це вона заявила Радіо "Свобода", коментуючи заяву Єфремова про те, що Конституційний Суд ухвалив рішення про проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року.

Шишкіна підтвердила, що напередодні її батько брав участь у засіданні та голосуванні. Водночас, вона заявила, що їй невідомо про результати цього голосування.

"Олександр Єфремов фактично розкрив таємницю нарадчої кімнати суддів. Якщо хтось з суддів йому розповів, тим самим цей суддя розкрив таємницю нарадчої кімнати", - сказала депутат БЮТ.

Член фракції Партії регіонів Валерій Бондик також сказав: "Мені не коректно коментувати лідера фракції. Як правник з багаторічним стажем хочу сказати, що ніхто не може знати, яким є рішення суду до його оголошення, тому що є поняття "таємниця нарадчої кімнати".

У свою чергу, народний депутат від НУНС Роман Зварич вважає, що Єфремов, якщо і знає, що відбувається у нарадчій кімнаті Конституційного Суду, то неправильно інтерпретує інформацію.

Зварич зазначив, що на розгляді в КС немає подання, яке передбачає рішення із зазначенням дати майбутніх парламентських виборів, як про це говорив Єфремов.

"Мова йде про зміни до Конституції, щоб консолідувати усі вибори в одній даті. Для того, щоб внести зміни до Конституції, потрібно, як мінімум, дві сесії. Не раніше 1-го лютого наступного року", - сказав депутат НУНС.

"Я взагалі не розумію цієї властивої Партії регонів тупості. Було ж нормальне конституційне звернення, нормально оформлене від Центральної виборчої комісії. По ньому треба було приймати рішення, і все, питання вирішене", - додав Зварич.

За його словами, подання від ЦВК щодо дати майбутніх виборів ще не могло розглядатися у Конституційному Суді, оскільки воно тільки напередодні туди надійшло.

Водночас, Зварич запевнив, що, за його власними джерелами, КС вирішив відмовити у прийнятті до провадження подання про дату парламентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...