Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров просив Литвина не робити "зубастого" головним по бюджету у Раді

П'ятниця, 19 листопада 2010, 11:46

Прем'єр-міністр Микола Азаров просив спікера Володимира Литвина не призначати Валерія Баранова головою комітету з питань бюджету.

Про це розповіло джерело газеті "Комерсант-Україна".

За інформацією видання, у середу ввечері відбулася зустріч Литвина й Азарова, яку ініціював прем'єр, дізнавшись про плани фракції Блоку Литвина замінити свого представника на посаді голови комітету.

"Уряд влаштовувало, що їхні пропозиції не викликали заперечень у Миколи Деркача: він людина неконфліктна. Дізнавшись же, що його збираються міняти на більш "зубастого" Баранова, Микола Азаров попросив призначити кого завгодно, але тільки не його", - розповіло джерело.

Литвин, за даними джерела, відповів на прохання категоричною відмовою, пославшись на те, що посада керівника бюджетного комітету - квота його фракції, і вирішувати, кого на неї призначати, представники блоку Литвина будуть самі.

У результаті кандидатуру Валерія Баранова підтримали 248 депутатів.

Сам Баранов, коментуючи зміну керівництва комітету, сказав: "Це було рішення Миколи Івановича Деркача, погоджене з Володимиром Михайловичем Литвином і фракцією. А мені фракція запропонувала (очолити комітет), і після нетривалого опору я змушений був погодитися".

Водночас, голова підкомітету з питань державного боргу і фінансування державного бюджету Юрій Триндюк ("БЮТ-Батьківщина"), сумнівається, що Деркач пішов сам: "Не думаю, що це було його особисте бажання. Наскільки я знаю, його попросили перейти на іншу роботу".

А керівник підкомітету з питань відстеження впливу законопроектів на показники бюджету Володимир Бондаренко ("БЮТ-Батьківщина") зазначив: "Микола Іванович (Деркач) був досить толерантним і м'яким головою комітету - можливо, це не влаштовувало його колег із фракції".

Зі свого боку, перший заступник голови бюджетного комітету Владислав Лук'янов (Партія регіонів) сказав: "Деркач відповідальний, уважний і грамотний фахівець, тож, на мою думку, об'єктивних причин для зміни голови комітету не було".

За його словами, заміна одного представника блоку Литвина іншим пов'язана з "лобіюванням інтересів різних груп".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування