Ющенко: Порозуміння при такому Податковому кодексі неможливе

Вівторок, 23 листопада 2010, 13:21
Екс-президент Віктор Ющенко закликає до загальнонаціональної дискусії і пошуку консенсусу з приводу Податкового кодексу.

"Думаю, що порозуміння в такому кодексі, в такому варіанті, який він був прийнятий, неможливе", - сказав він в інтерв'ю Радіо "Свобода" під час фотовиставки "Грузія 2000 vs Грузія 2010".

"Найлегша розв'язка, яка є, - це коли президент Янукович відхилить цей закон і поставить крапку", - зазначив Ющенко.

Він наголосив, що ухвалений варіант Податкового кодексу викликає великі дискусії - починаючи від теми адміністрування.

"Не в тому плані, що ніхто не допускає, що податкова має право на перевірки. А добре знає, яка наша податкова, і що саме це право дає для неї сьогодні. А це право веде до тотального банкрутства, тотального контролю, тотальної корупції", - вважає екс-президент.

Однак, на його думку, зараз "не того масштабу дискусія і не той формат полеміки, навколо якого варто нації організовуватись".

"Я закликаю до проведення загальнонаціональної дискусії, до створення загальнонаціонального формату, який би запропонував консенсус для влади, парламенту, президента чи тих людей в уряді, які працювали над цим документом (Податковим кодексом). Щоб скласти план, який би був прийнятний з двох сторін", - заявив Ющенко.

"Тому що дві третини тих речей, які, на мій погляд, є знаковими, сьогодні залишаються поза коментарями. Дуже багато свідчить про те, що є колосальна недовіра до тих, хто робить цей кодекс, до тих, хто здійснює в державі фіскальну функцію", - додав він.

Ющенко вважає, що "той, хто пропонує Податковий кодекс, не розуміє, що Податковий кодекс - це державоутворюючий документ".

"Це документ, який дає відповідь, яка в тебе буде зарплата, яка твоя пенсія, як будуть робитися робочі місця. Це далеко не тільки податковий документ", - наголосив екс-президент.

Він також зазначив, що "країна, в якої близько 43% ВВП виробляється в тіні, засвідчує, що головний податок у цій країні - це корупційний". "З ним жити не можна, його треба скасовувати", - переконаний Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...