У Януковича хочуть частіше бачити підприємців

Четвер, 25 листопада 2010, 17:13
Для вирішення проблем підприємців влада планує створити постійно діючий орган.

Таке рішення було прийнято на зустрічі представників малого та середнього бізнесу із першим заступником глави адміністрації президента Іриною Акімової у четвер, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Акімова зазначила, що незалежно від того, коли б не був прийнятий Податковий кодекс, проблеми, пов'язані з адміністрування податків, взаєминами платників податків та Державної податкової адміністрації залишаться, оскільки ніякий документ не може бути абсолютно досконалим.

"Оскільки ці проблеми потрібно вирішувати і підприємці згодні, що ці проблеми не можуть вирішуватися не цивілізовано, виходом на Майдан, тому було прийнято рішення домовитися про формат постійно діючого органу", - зазначила вона.

Заступник глави адміністрації президента уточнила, що цей орган повинен садити за "круглий стіл" представників бізнесу, представників державної влади, перш за все Кабміну і Верховної Ради.

"І дозволяв в робочому режимі шляхом регулярних зустрічей у складі, прийнятному для всіх сторін діалогу, обговорювати важливі питання", - додала Акімова.

Вона підкреслила, що ці питання не обов'язково повинні стосуватися Податкового кодексу.

"Такий орган потрібен, він повинен працювати ефективно, а формат повинен бути обраний спільно роботодавцями та органами влади", - додала чиновник.

За словами Акімової, підприємці нададуть конкретні пропозиції щодо формату такого органу вже наступного тижня.

Також вона зазначила, що після прийняття рішення президента стосовно Податкового кодексу буде проведена додаткова зустріч з підприємцями для того, щоб активний діалог продовжувався у конструктивному руслі.

"Краще сидіти за "круглим столом" і вирішувати проблеми конструктивно, ніж йти у суто політичну площину", - підкреслила Акімова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування