Партія Ющенка вважає, що Янукович тільки диму напустив

П'ятниця, 10 грудня 2010, 14:16

Партія "Наша Україна" вимагає звіту усіх звільнених чиновників за використання бюджетних коштів у 2010 році.

Про це йдеться у заяві, яку поширила прес-служба партії, щодо проведення адмінреформи.

"Ми вимагаємо також системного скорочення функцій і повноважень органів влади, а не тільки посад. Позбавлення чиновників можливостей для здирництва, сваволі і поширення корупції", - наголосили у "Нашій Україні".

У заяві підкреслюється, що об’єднання низки міністерств, ліквідація і утворення держкомітетів не вирішує головних проблем українського державного управління.

"Не зроблено жодного кроку для зменшення свавілля та корупції чиновників у столиці та на місцях. Саме від цього щодня потерпають українські громадяни", - зазначили у партії.

"Не зменшено адміністративний тягар на суспільство. Не скорочені надмірні повноваження органів влади – щодо регулювання усіх аспектів життя, праці, освіти, охорони здоров’я, ділової активності громадян", - наголосили у "Нашій Україні".

Як підкреслюється в заяві, "державний механізм України залишається неефективним, діяльність чиновників спрямована на репресії, придушення і здирництво".

На думку нашоукраїнців, "справжня адмінреформа – це не злиття міністерств під одним дахом, а позбавлення діяльності органів влади тієї радянської суті, яка наполегливо відроджується протягом останніх місяців".

"Рокіровка у міністерствах створює димову завісу для чиновників, аби не допустити притягнення їх до відповідальності за бездіяльність та зловживання", - йдеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News