Чорновіл: Хорошковський дістає вказівки з Москви

Вівторок, 14 грудня 2010, 10:32

Колишній "регіонал" Тарас Чорновіл вважає, що голова СБУ Валерій Хорошковський очолює "російську групу" у команді Віктора Януковича.

"Група, яка зараз керує Януковичем, уся прийшла з Росії. Але наскільки вони сьогодні проросійські, сказати складно. У Партії регіонів узагалі немає чіткого поняття "проросійський". Фірташ був і проросійським, і антиросійським. Росія була свого часу проти нього, а тепер "Газпром" заявляє, що не вестиме з Україною переговорів, доки Фірташу борги не віддадуть", - сказав Чорновіл в інтерв’ю Gazeta.ua.

"Стовідсотково проросійським і назавжди їй відданим вважаю лише Хорошковського. Це - єдина людина, яка може діставати вказівки тільки з Москви", - додав він.

Чорновіл також зазначив, що Хорошковський "не підвладний президенту".

"Влітку відкрито діяв на зрив візиту Януковича до Берліна (інцидент з затриманням керівника німецького фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе). Усі розуміли, у чому справа. Януковичу теж про це сказали", - сказав він.

"Але позбутися Хорошковського означає серйозно порвати з Москвою. Президент зараз не готовий до цього. Однак колись буде готовий. Коли звільнять Хорошковського, усі зрозуміють: Янукович обрав власний вектор. Поки що президентом керує фактор моральної сатисфакції", - додав Чорновіл.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування