Азаров пообіцяв дипломатам вирішити всі їх проблеми

Вівторок, 14 грудня 2010, 17:08

Прем'єр Микола Азаров пообіцяв українським дипломатам вирішувати всі проблемні питання їх діяльності.

Про це він заявив звертаючись до українських дипломатів, які беруть участь у нараді керівників дипломатичних установ України у вівторок у Києві.

"Ми будемо робити все для того, щоб наші посольства були дійсно посольствами серйозної європейської країни", - пообіцяв Азаров.

Він підкреслив, що уряд знає про ті проблеми, які на сьогоднішній день існують у дипломатичного корпусу, а саме: про обмеженість фінансування, про низьку оплату праці і необхідності розширення матеріально-технічної бази.

Прем'єр пообіцяв, що уряд докладе всіх зусиль для того, щоб ці проблеми вирішити.

Азаров також закликав українських дипломатів за кордоном активно відстоювати національні інтереси України в переговорних процесах з Євросоюзом.

"Нам необхідно, щоб всі 27 країн ЄС відчували нашу дипломатію в просуванні наших національних інтересів", - сказав він.

Прем'єр підкреслив, що українська сторона веде "досить важку роботу" в контексті створення зони вільної торгівлі з ЄС, і ця робота показує, що парламентери з боку ЄС дуже серйозно захищають свої інтереси.

"Які країни тут визначають позицію ЄС? Це, перш за все, Франція, Німеччина, Польща. Тому дипломатам, які працюють в цих країнах, треба працювати в цьому напрямі з тим, щоб переговорна група змінила мандат в частині переговорних позицій", - сказав український прем'єр .

Він пояснив, що в даний час необхідно добитися, "щоб зона вільної торгівлі для України була справді зоною вільної торгівлі" і дозволяла просуватися на аграрний ринок Європи.

Відносно енергетичного напрямку, то, за словами Азарова, українська сторона підписала протокол про приєднання до Енергетичної хартії.

"Здавалося б, доступ до енергетичних послуг після підписання цієї хартії нам відкрили... проте не тут-то було", - зазначив прем'єр.

"Якраз зараз основні переговори зосереджуються на вільному доступі відповідно до хартії до ринку енергетичних послуг ринку Євросоюзу", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування