Пшонка сказав, коли Лозінському винесуть вирок

Середа, 15 грудня 2010, 12:12

Генпрокурор Віктор Пшонка прогнозує, що суд винесе вирок колишньому БЮТівцю Віктору Лозінському на початку лютого 2011 року.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляють Українські новини.

"Думаю, що суд розбереться в конкретній ситуації й винесе об'єктивний вирок... Думаю, це буде на початку другого місяця наступного року", - сказав генпрокурор.

За його словами, суд також на початку лютого винесе у цій справі вирок ще 3 обвинувачуваним - єгерю Голованівського лісництва, колишньому прокурору Голованівського району Кіровоградської області Євгену Горбенку й екс-начальнику Голованівського райвідділу міліції Михайлу Ковальському.

Він додав, що Генпрокуратура зібрала достатньо доказів провини всіх обвинувачуваних.

Водночас Пшонка заявив, що "не є секретом", що під час досудового слідства були спроби чинити тиск на слідчих Генпрокуратури.

"Тиск був такий продуманий. Я не стверджую, що це були погрози, але було прохання, щоб слідчі змінили ситуацію про кваліфікацію", - сказав він, повідомляє Уніан.

Пшонка уточнив, що цей тиск полягав у "викликах, закликах, розмовах", чинився так, щоб особи, які стоять за ним, не могли понести будь-якої відповідальності.

Водночас на запитання, чи не можна буде розцінити брифінг генпрокурора як своєрідний тиск на суд, враховуючи, що у вівторок відбулося перше засідання, Пшонка відповів:

"Це можна додумати, рекомендувати, тому не треба говорити, чого не відбувалося і не відбувається. Я тільки сказав про те, що нелегко буде суду розглядати справу, враховуючи, який тиск був на досудовому слідстві".

Як відомо, 14 грудня Дніпровський райсуд Києва переніс розгляд справи Лозінського на четвер, 16 грудня.

Сам Лозінський заявляє про готовність довести в суді свою невинність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...