Литвин попросив зібрати проти нього підписи і розповів секрет

Понеділок, 20 грудня 2010, 12:25

Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликає депутатів зібрати 150 підписів за його відставку, якщо у них є таке бажання.

Про це він сказав, коментуючи той факт, що опозиція вимагає його відставки, оскільки вважає його причетним до побиття депутатів 16 грудня.

"Я вже сказав, 150 підписів – і в той же день питання буде поставлено на розгляд ВР. Якщо є у когось бажання остаточно зруйнувати парламент, то можна в цьому напрямі рухатися", - сказав він.

На прохання прокоментувати закиди опозиції щодо вимкнення світла та дозволу на отримання членами більшості запасних ключів від дверей президії, Литвин сказав, що "не збирається виправдовуватися", і не знімає з себе відповідальності за події у ВР.

За словами Литвина, світло у залі зазвичай вимикається по завершенні вечірнього засідання.

"А відносно дверей, то я розкажу вам секрет, який я сам не знав. Виявляється, що коли підпертий стілець, то це не означає, що ви закрились, бо двері були незамкнені, а ключів, як ви знаєте, ніхто депутатам не видає. І потім з'ясувалося, що якщо повернути язичок ( в замку), то цей стілець, яким підперто, нічого не дає дверям, бо двері відкриваються на себе, а не в середину на стілець", - сказав він.

"Але в нас люди мудрі, і вони, виявляється, додумались до того, що двері не зачинені, і треба лише відчинити їх на себе", - сказав він.

Разом із тим він підтвердив, що в четвер в парламенті був перший віце-прем'єр Андрій Клюєв. На питання, що він тут робив, Литвин відповів, що Клюєв "вів переговори з опозицією".

"Клюєв вів переговори представниками опозиційних фракцій, і всі консультації були з перемінними успіхом, а щодо змісту самих перемовин, запитайте у першого віце-прем'єра. Він сьогодні був на погоджувальній раді", - сказав Литвина після погоджувальної ради.

Водночас Клюєв до журналістів не виходив.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування