Фірташа закликають не ганьбитися і "не затикати рота" газеті

Понеділок, 20 грудня 2010, 13:13

Київська незалежна медіа-профспілка закликає олігарха Дмитра Фірташа "не ганьбитися" і відкликати позов проти газети "Kyiv Post".

"КНМП визнає право пана Фірташа на захист честі і гідності в суді, але наголошує, що його медійні можливості у сотні рази вищі від можливостей рядових громадян, в тому числі і журналістів, і всі закиди на свою адресу він може спростувати ефективніше, ніж будь-хто", - йдеться у заяві КНМП.

"Тим більше, що і сама газета пропонувала йому це зробити. Але він, замість скористатися цією можливістю, звертається до судових органів іншої держави", - додали у медіапрофспілці.

На думку захисників журналістів, "Фірташ чудово розуміє, що українські засоби масової інформації не такі багаті, щоб дозволяти собі наймати дорогих адвокатів для представлення своїх інтересів у провідних країнах Заходу".

"Отож, подібний підхід не можна розцінювати інакше як спробу заткнути рота газеті, яка насмілилася мати критичну позицію по відношенню до діяльності олігарха. Борючись з газетою в такий спосіб, він демонструє не силу, а слабкість. Він показує, що йому є що приховувати", - сказано у заяві.

КНМП нагадала, що таким же чином діяв і Рінат Ахметов по відношенню до інтернет-видання "Оглядач", після чого потрапив до списку ворогів преси, який складали експерти медіа-профспілки й Інституту масової інформації.

Можливість скаржитися на українські ЗМІ до англійського суду передбачена особливостями законодавством Великої Британії.

КНМП вважає, що тут є поле для діяльності Міжнародної федерації журналістів та й усієї журналістської професійної спільноти.

"Ми спільними зусиллями маємо виправити законодавство Великої Британії, щоб позбавити олігархів можливості боротися зі свободою слова в Україні через лондонський суд", - сказано у заяві.

Як відомо, Фірташ позивається до лондонського суду на Kyiv Post за "створення враження про нього як про корумповану особистість".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...