Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль пропонує заборонити депутатам бути як Рембо у Раді

Понеділок, 20 грудня 2010, 14:23

Депутат Геннадій Москаль пропонує розробити порядок, який би не дозволяв парламентарям входити до Верховної Ради зі зброєю та спецзасобами травматичної дії.

Із таким закликом він звернувся до спікера Володимира Литвина, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

У депутатському зверненні Москаля сказано, що проведене ним розслідування виявило: більшість народних обранців є власниками вогнепальної зброї та спеціальних засобів травматичної дії.

Москаль зазначає, що декому з депутатів ця зброя видана на законних підставах, але в більшості випадків право на носіння та зберігання вогнепальної зброї видано з порушеннями діючого законодавства України.

"Деякі народні депутати України мають зброї вже навіть більше, ніж персонаж знаменитого фільму "Рембо", - заявляє "самооборонець".

Так, за словами Москаля, "регіонал" Олександр Кузьмук володіє "цілим арсеналом" зброї із 13-ти найменувань: пістолет Berettа-92, наказ Міноборони США, 1998 р.; пістолет CANIK-55, Туреччина, 2001 р.; пістолет CZ-99, наказ Міноборони Югославії, 1996 р.; пістолет GLOCK-17, наказ Міноборони Австрії, 1997 р.; пістолет MAG -95, наказ Міноборони Польщі, 1997 р.; пістолет "Боярд", наказ Міноборони України, 1998 р.; пістолет "Вальтер" П-38, наказ СБУ, 1996 р.; пістолет "Вальтер" ПП, наказ Міноборони України, 1998 р.; пістолет "Карпати", наказ Міноборони Румунії, 2000 р.; пістолет "ПСМ", наказ Міноборони РФ, 1999 р.; пістолет "Сміт-Вессон", наказ Міноборони Йорданії, 1998 р.; пістолет "Форт-12", указ президента України, 1999 р.; пістолет "Форт-14", наказ Міноборони, 1999 р.

"Частина народних депутатів України взагалі нагороджена вогнепальною зброєю сіоністським форумом Ізраїлю, який на той час очолював кадровий офіцер розвідки Ізраїлю "Моссад", - повідомив депутат.

Москаль цікавиться, де нардепи беруть боєприпаси до вогнепальної зброї. "Адже нагородження вогнепальною зброєю в Україні хоча і відбувається, проте на законних підставах придбати набої до вогнепальної зброї неможливо. Міністерство внутрішніх справ України надає дозвіл тільки на право зберігання вогнепальної зброї, а право на зберігання боєприпасів до вогнепальної зброї – не видається нікому", - наголосив він.

"Таким чином, будь-хто з народних депутатів України, який носить вогнепальну зброю разом із набоями, підпадає під дію ст.263 Кримінального Кодексу України "незаконне носіння, зберігання, придбання бойових припасів", - вважає Москаль.

У зв’язку з бійками у Верховній Раді минулого тижня Москаль просить Литвина доручити відповідним службам розробити порядок, за яким би народні депутати не мали права входити до приміщень парламенту з вогнепальною зброєю разом із набоями та спецзасобами травматичної дії.

"Як голову ВР, прошу Вас звернутися до Міністерства внутрішніх справ із проханням перевірити: де і на яких підставах народні депутати України мають шанс придбати бойові набої до наявної у них вогнепальної зброї, яка у більшості випадків не виробляється та навіть не закуповується Україною", - закликав Москаль спікера.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...