ГПУ ЗБИРАЄТЬСЯ ПОРУШУВАТИ СПРАВУ ПРОТИ ПОБИТИХ ДЕПУТАТІВ?

Середа, 22 грудня 2010, 09:59

Генеральна прокуратура називає побиття депутатів від опозиції в парламенті "силовим протистоянням з застосуванням насильства".

Про це заявив заступник Генпрокурора Євген Блажівський, який прийшов доповідати на вимогу опозиційних фракцій замість Генпрокурора.

"Встановлено, що 16 грудня група окремих депутатів, починаючи з 9-30 в сесійній залі ВР, використовуючи своє службове становище, перешкоджала виконанню депутатам своїх обов'язків. В подальшому близько 19 години між присутніми депутатами виникло силове протистояння з застосуванням фізичної сили", - зазначив Блажівський.

Його слова викликали обурення у депутатів від опозиції

Блажівський нагадав, що "приймаючи до уваги наявність достатніх приводів та підстав порушено кримінальну справу за фактом втручання в діяльність державних діячів з метою перешкоджання виконання ними службових обов'язків".

Він зазначив, що до Печерського райуправління о 21-30 надійшло повідомлення лікарів, що ними було доставлено п'ятьох депутатів до Феофанії з тілесними ушкодженнями, які вони отримали того ж дня в приміщенні сесійної зали.

За його словами, за вказаним фактом печерським райуправлінням проведено перевірку, а до Феофанії виїхали представники правоохоронних органів. Блажівський додав, що досудове слідство триває, і створено слідчу групу. "Усі події, які мали місце у цій залі 16 грудня, будуть предметом дослідження в межах кримінальної справи", - сказав він.

"Починаючи з самого ранку і до завершення тих подій, які закінчилися завданням тілесних ушкоджень народним депутатам", - додав Блажівський.

"Ті предмети, які демонстрував глава Верховної Ради, які були принесені у залу (будуть предметом дослідження). Я надіюся, що народні депутати будуть сприяти в розслідуванні", - зазначив він.

Відповідаючи на питання опозиційних депутатів щодо ролі зокрема депутатів сумісників Миколи Злочевського та Юрія Саламатіна у цій справі, він відповів: "Я не вправі називати прізвища доки не буде рішення суду".

Перед виступом Блажівського, коли Литвин оголосив про його доповідь, депутати від опозиції почали вигукувати "Де генеральний прокурор?"

У відповідь голова ВР зазначив, що "відповідно до рішення парламенту з інформацією мала виступити генеральна прокуратура", тобто не передбачався конкретно виступ генпрокурора Віктора Пшонки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування