Студенти Могилянки прийдуть пікетувати Табачника

Четвер, 23 грудня 2010, 11:39

Студенти Києво-Могилянської академії у четвер проведуть акцію проти посилення тиску на цей університет з боку Міністерства освіти й науки.

Акція розпочнеться о 13.00 на площі Перемоги, повідомила УНІАН ініціативна група студентів НаУКМА.

Форма акції: хода до будівлі міністерства, пікет із одноголосним виголошенням п’яти фраз із перервами у 3 хвилини, - "Добрий день", "Чого вам від нас треба?", "Припиніть тиск на Могилянку", "Могилянці – автономію", "Ми не прощаємось", - і хода назад до місця початку заходу.

Про свій протест планують заявити близько двох сотень студентів НаУКМА, повідомляють ініціатори акції.

Акція є відповіддю студентів на низку подій: змушення університету відмовитися від перевірки знання абітурієнтами англійської мови, спонукання його виключити з розробленого проекту Статуту положення, зокрема, про РhD (доктор філософії) програми, а також про вільне відвідування студентами лекцій.

Це спонукання виявляється у відмові МОН затверджувати проект Статуту академії без внесення до нього вказаних змін.

В організації та проведенні заходу не брали участь органи адміністрації університету, її іншійовано та організовано окремими студентами, наголошує ініціативна група.

21 грудня президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Сергій Квіт виступив зі зверненням до "могилянської" громади.

У ньому він констатував, що вимогу сертифіката з англійської мови на вступну кампанію 2011-2012 н.р. НаУКМА "відстояти не вдалося".

Серед іншого, Квіт закликав громаду зосередити зусилля на затвердженні нового Статуту НаУКМА, "який би підтвердив експериментальний статус Могилянки"; створенні "внутрішнього фільтра" за рахунок вимогливості та якості всередині академії – замість скасованого унікального вступного тестування до неї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування