Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов обіцяє міліції "чистку" і "перебудову"

Субота, 25 грудня 2010, 10:31

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявляє, що скорочення в МВС будуть стосуватися керівного складу, а не оперативних співробітників.

"Необхідно скоротити число начальників, а не тих, хто виконує оперативну роботу", - сказав Могильов на розширеному засіданні колегії в суботу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що мета оптимізації особового складу - підняти соціальний статус міліціонерів.

"Ми не повинні допустити погіршення соціального статусу наших працівників", - зазначив голова МВС.

За його словами, реформи системи органів внутрішніх справ направлені на те, щоб підняти престиж міліції, і це буде зроблено шляхом підвищення заробітних плат і поліпшення матеріально-технічного забезпечення міліції.

Оцінюючи роботу міліції в році, що минає, Могильов сказав: "Якщо в цілому оцінювати обстановку в країні, то тенденції позитивні... ми йдемо наступальними темпами".

Говорячи про плани на майбутній рік, міністр підкреслив, що 2011 рік стане "роком реформ, перебудови міліції".

Водночас Могильов заявив, що про значне збільшення бюджету відомства на наступний рік говорити не можна, тому що більша частина коштів буде спрямована на виплату вихідної допомоги у зв'язку з майбутнім скороченням у системі МВС у рамках реформування.

За його словами, МВС фінансується на 40% від потреби, тому збільшення на 8% бюджету міліції у майбутньому році "це не величезні гроші".

"Враховуючи, що будуть скорочення, одна тільки виплата вихідної допомоги з'їсть основну частину. Про значне збільшення бюджету МВС говорити не можна", - сказав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...