Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол спробує захистити Бібліотеку в Москві, але - як мерія вирішить

Понеділок, 27 грудня 2010, 16:19

Посольство України в Російській Федерації тримає на контролі ситуацію з єдиною на території Росії Бібліотекою української літератури.

Про це повідомили в прес-службі посольства у коментарі "Дзеркалу тижня" у понеділок, 27 грудня.

У посольстві зазначили, що на поточному тижні посол України в Росії Володимир Єльченко проведе низку зустрічей, щоб "опрацювати спільне рішення з вирішення даної ситуації".

Разом із тим, у посольстві зазначили, що Бібліотека української літератури є державною установою мерії Москви, і українська сторона не може вирішувати, як вона має працювати.

"Посольство відслідковує всі ці дії, але як посол підкреслював, бібліотека є державною установою мерії Москви, і ми не можемо вирішувати, як їй працювати", - сказав співрозмовник видання.

Як повідомлялося, відділ боротьби з екстремізмом МВС Росії вилучив із Бібліотеки української літератури у Москві понад 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи.

Це, зокрема, книги про митрополита Андрії Шептицького, про ОУН-УПА, про діяльність руху "Пора", а також екземпляри газет "Нація і держава", "Шлях перемоги", "Українське слово".

Пізніше бібліотека була опечатана й закрита.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування