У Харківському метро кажуть, що заощадили на лавках, відмовившись від дерева джатоба

Вівторок, 28 грудня 2010, 09:57

"Харківський метрополітен" спростовує інформацію про те, що на лавочки на станції "Олексіївська" було витрачено 630 тисяч гривень.

Про це йдеться в заяві начальника Дирекції метрополітену, що будується КП "Харківський метрополітен" Наталії Линник.

За її словами, очікувана вартість в 630 тисяч гривень, зазначена в листі-погодженні процедури закупівлі Нацагенства з проведення Євро-2012, "передбачала використання нержавіючої сталі для каркаса і масиву індонезійського дерева джатоба, яке відрізняється особливими антикорозійними властивостями".

"Представники ЗМІ не звернули увагу на формулювання, що лист-погодження не є "підтвердженням ціни предмета закупівлі", - йдеться в заяві.

Линник стверджує, що з метою економії коштів було знайдено інше технічне рішення: "замінити секції каркаса лавок із нержавіючої сталі на металеві, пофарбовані антикорозійною порошковою фарбою, а замість індонезійського дерева джатоба використовувати масив дуба".

"При цьому всі необхідні технічні вимоги для об'єктів метрополітену: пожежостійкість, підвищена зносостійкість, "антивандальні" властивості були забезпечені за рахунок спеціальної обробки (просочення) дерев'яних елементів лав", - зазначила вона.

"Після такої обробки дерево фактично набуває властивостей металу, зберігаючи при цьому всі необхідні споживчі якості - тепловіддачу і зносостійкість", - стверджують у Харківському метрополітені.

Линник підкреслила, що "порівнювати вартість звичайних паркових лавок і трисекційних лав станції метрополітену некоректно".

"Колектив комунального підприємства "Харківський метрополітен" вимагає офіційного спростування від ЗМІ, які раніше опублікували інформацію, що не відповідає дійсності, щодо закупівлі лавок для нової станції метро "Олексіївська", - йдеться в заяві.

Як відомо, раніше мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що лавочки на станції метро Олексіївська коштували 288 тисяч гривень.

Як відомо, Нацагентство з Євро-2012 погодило покупку без тендеру 10 лавочок загальною сумою 630 тисяч гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування