Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков натякнув, що Тимошенко може світити ще одна стаття

Середа, 29 грудня 2010, 10:02

Віце-прем`єр Борис Колесніков відкидає звинувачення у невиправданому збільшенні вартості реконструкції НСК "Олімпійський" до 4,5 мільярдів гривень.

Про це він сказав на прес-конференції в Донецьку, повідомляє УНІАН.

Колесніков нагадав, що попередній уряд також змінював вартість будівництва цього стадіону, збільшуючи її вдвічі.

До того ж, на його думку, слід враховувати, яким був курс долара по відношенню до національної валюти на той час.

"У мене тоді запитання до попереднього уряду: "Як ви можете закладати спочатку 1 млрд. 200 (тис. грн.), потім 2 млрд. 500 (тис. грн.)?". І це при курсі (долара до гривні) 4,86. Якщо ви розділите, то приблизно ви одержите ту ж суму, про яку ми говоримо, адже 90% витрат безпосередньо пов`язані з курсом", - сказав віце-прем`єр.

За словами Колеснікова, у сумі 4,5 мільярди гривень закладено "багато супутніх необхідних і важливих витрат".

"Тут витрати на 1,5 млрд. грн., які зі стадіоном безпосередньо не пов`язані, – це просто Київ одержить нову підстанцію, яка забезпечить весь центр Києва електроенергією, Київ одержав на 100 млн. грн. новий колектор", - сказав він.

Крім того, за словами Колеснікова, у вартість робіт по стадіону включене повністю все знесення східної трибуни, "все, що тонуло в нетрях на тій стороні, всі ці тренувальні зали, які були збудовані стихійно в 60-70-х роках".

"Київ одержить нову естакаду, новий парк по суті на східному березі. Це можна відняти з (вартості) стадіону і ми зможемо повернутися до 2,5 мільярдів гривень тільки при курсі (гривні до долара) 8, а не 4,8", - заявив він.

Колесніков порекомендував своїм опонентам, які говорять про корупцію і злочини, пов`язані з реконструкцією стадіону, пригадати Кримінальний кодекс, який передбачає відповідальність за наклеп, за донесення неправдивих свідчень про злочини.

"А що стосується заяв про злочин, то всі, хто хоче заявляти про злочин, має уважно вивчити досвід Бориса Володимировича Пенчука і Геннадія Геннадійовича Москаля. А стаття називається – свідомо неправдиве свідчення про злочин", - сказав Колесніков.

При цьому він пригадав, що сам за неправдивим звинуваченням Пенчука перебував у 2005 році під слідством.

Крім того, Колесніков вважає, що НСК "Олімпійський" у Києві не повинен коштувати дешевше за аналогічний стадіон у Варшаві.

"Чому стадіон у Варшаві на 50 тисяч глядачів обійшовся в 635 млн. доларів, і чому стадіон "Олімпійський" на 70 тисяч глядачів має коштувати дешевше?", - сказав він.

Як відомо, раніше лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що проситиме Генпрокуратуру розслідувати причини збільшення Кабміном вартості реконструкції НСК "Олімпійський" у Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...