Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко розповів, чому комуністи досі у більшості

Середа, 29 грудня 2010, 12:44

Депутати Компартії входять у парламентську більшість для того, щоб примушувати власників "потужного капіталу" виконувати обіцянки виборцям.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко в інтерв’ю Радіо "Свобода" у відповідь на запитання, чи готова фракція Компартії вийти з більшості.

Спершу він декілька разів ухилився від відповіді на це запитання фразами: "Ми чітко заявили, що не стоїмо осторонь процесів, які хвилюють наших виборців, а всередині парламенту проводимо активну роботу" і "Ми як і вели боротьбу за інтереси людей, так і будемо вести".

А коли лідера КПУ запитали, чи означає це, що навіть у разі ухвалення Трудового кодексу й пенсійної реформи фракція комуністів не виходитиме з більшості у Верховній Раді, Симоненко відповів:

"Наша участь у більшості – щоб максимально примусити потужний капітал виконувати обіцянки, які давалися під час виборів".

"Ось тому сьогодні ми стоїмо на сторожі інтересів людей як народний контроль. І не залежно від того чи ми у більшості чи не у більшості, ми все одно будемо проводити свою лінію", - додав лідер Компартії.

Він також зазначив: "У Верховній Раді 450 депутатів, із них 427 є виразником потужного капіталу, і тільки ми 27 комуністів відстоюємо інтереси простих трударів, тобто, тих людей, які страждають від цього режиму".

"А щодо наших намірів вивести людей, ми послідовні, оскільки заявили, що потрібно вести жорстку боротьбу проти того курсу, який нав’язує МВФ на території України. Він примушує, щоб ми проти народу, як депутати, його обранці, проводили політику на підвищення тарифів, на те, щоб Трудовий кодекс знищив право громадянина захищати свої інтереси у боротьбі проти роботодавця і держави", - наголосив Симоненко.

Як відомо, раніше від Компартії лунала критика на адресу дій влади та провладної Партії регіонів, з якої комуністи входять у більшість.

Крім того, у вівторок Симоненко заявив про готовність Компартії виводити людей на вулиці на акції протесту проти пенсійної реформи та ухвалення нового Трудового кодексу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування