Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман згадала, як її допитували за судимості Януковича

Четвер, 30 грудня 2010, 14:27

В Україні немає ніяких політичних переслідувань.

Про це в коментарі Лігабізнесінформ заявила заступник голови адміністрації президента Ганна Герман.

"У Феміди очі зав'язані... Якщо людина порушувала закон, то вона має розуміти, що рано чи пізно вона буде за це відповідати", - підкреслила Герман.

"Я згадую 2005 рік, коли за ґратами сидів Кушнарьов і Колесніков. Чомусь тоді міжнародне співтовариство мовчало. Тоді усіх нас по телевізору викликали в Генпрокуратуру. Мене викликали тільки для того, щоб запитати, що я робила в 1970 якомусь році, коли з Януковича знімали судимості", - згадала вона.

"Я училася тоді в середній школі у Львівській області. Невже слідчому так важко було порахувати, скільки мені було років, і не викликати мене на допит по телевізору в Донецьку прокуратуру?", - відзначила Герман.

"Чомусь тоді ніхто навіть словом не обмовився про політичні переслідування? Адже тоді це були дійсно переслідування і щодо Кушнарьова, і щодо Колеснікова, у якого тоді народилася маленька дитина. Колеснікова тоді забрали від дитини і навіть не вибачилися, коли стало ясно, що він не винен", - сказала Герман.

За її словами, ситуація з кримінальними справами щодо колишніх чиновників буде "дуже гарним урок усім, у тому числі тим, хто при владі".

"Тому що прийде наступна влада і зробить для нас аудит, за результатами якого будуть відповідати усі, хто порушував закон", - відзначила Герман.

Відповідаючи на питання, невже дійсно є привід щодня викликати Тимошенко на допити, а Луценка саджати в СІЗО, Герман відповіла, що це питання "не в її компетенції". "Якщо так робили правоохоронні органи, виходить, вони вважали це необхідним", - сказала вона.

"Має бути дотриманий закон стосовно усіх, про кого ви говорите. Щоб не було порушень закону. От що нас цікавить. Щоб ми не чинили з ними так, як вони з нами. Ми ніколи не будемо повторювати їхніх помилок", - сказала заступник глави АП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...