Суддя, який заборонив трансляцію програми, взяв самовідвід

Четвер, 30 грудня 2010, 19:40

Суддя Галицького райсуду Львова який заборонив трансляцію програми журналістських розслідувань телеканалу "ЗІК" заявив про самовідвід.

Про це повідомили у прес-службі телеканалу.

Як відомо, раніше суд заборонив трансляцію програми журналістських розслідувань "Хто тут живе?", навіть не ознайомившись із її змістом.

Суд своєю ухвалою заборонив "проводити 15 грудня 2010 року та/чи в будь-який інший день програми на телеканалі".

Крім того, суд заборонив "створювати сюжети, передавати (поширювати) їх в ефір та/чи через інші ЗМІ без його згоди - до набрання законної сили рішення суду у даній справі".

Позивачем у справі виступив начальник ДТГО "Львівська залізниця" Богдан Піх, який був запрошений на прямий ефір програми.

Вирішивши більше не приймати безпрецедентних рішень, 24 грудня на судовому засіданні головуючий у цій справі суддя Олег Ванівський оголосив заяву про самовідвід.

"Приймаючи до уваги те, що відповідачами до вирішення справи по суті на мене, як на головуючого по справі, вчиняються через засоби масової інформації дії, спрямовані на здійснення тиску з метою добитись винесення неправосудного рішення по даній справі, вважаю за необхідне заявити собі самовідвід", - так мотивував своє рішення суддя.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News