Більшість хоче, щоб опозиція залишила їм два дні на "конструктив"

Понеділок, 10 січня 2011, 11:01

Парламентська більшість пропонує опозиції сконцентруватися на своїх вимогах у середу.

Так лідер фракції Партії регіонів відповів на прохання лідера фракції БЮТ Івана Кириленка заслухати у вівторок керівництво Генеральної прокуратури.

"Я підтримую Івана Григоровича в тому, що опозиційні фракції повинні нормально працювати і мати для цього відповідні можливості. Але в середу представники опозиції фактично формують порядок денний, і в п’ятницю вони фактично замовляють годину запитань до уряду", - зазначив Єфремов.

"Тому є прохання: вівторок та четвер все ж таки залишити для конструктивної роботи парламенту, а всі питання (опозиції) – в тому числі, й по заслуховування генпрокурора – перенести на середу", - заявив він.

У відповідь на це спікер Володимир Литвин сказав, що "така компромісна пропозиція може бути прийнята, але треба буде прийняти відповідний проект постанови у Верховній Раді".

У свою чергу, член фракції НУНС Тарас Стецьків висловив від фракції повну підтримку діям БЮТ.

"Недоречно створювати видимість законодавчої роботи, коли в країні влада розпочала, по суті, безпрецедентні за цинізмом репресії проти політичних опонентів. На сьогодні за ґратами – 12 колишніх урядовців, в жодному випадку прокуратура не змогла пояснити доцільність такого запобіжного заходу як арешт", - сказав Стецьків.

"Перед Новим роком нам не вдалося зібрати 150 підписів для проведення позачергового засідання із заслуховуванням генерального прокурора. Тому ми підтримуємо повністю пропозиції колег з БЮТу – і так само будемо наполягати, щоб завтра (11 січня) першим питанням була заслухана інформація особисто від генерального прокурора і доповідь уповноваженого з прав людини", - заявив нунсівець.

Крім того, за словами Стецьківа, фракція наполягатиме на розгляді під час поточної сесії законопроекту авторства Арсенія Яценюка стосовно прав опозиції.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування