Єфремов розповів, що рятує сумісників у Раді

Понеділок, 10 січня 2011, 12:10

Опозиція наполягатиме, щоб Верховна Рада цього тижня позбавила повноважень депутатів-сумісників.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко на брифінгу в понеділок.

Він нагадав, що, наприклад, голову "Укрспецекспорту" Дмитра Саламатіна, який брав участь у бійці 16 грудня, не тільки не звільнили з посади, а ще й підвищили.

"Очевидно, такий формат парламентарів подобається президенту. Тому якщо президент не звільнив посадових осіб, які були зачинщиками цього бандитизму, ми спробуємо бодай позбавити їх статусу народних депутатів. Таких достатньо багато зібралося, і ми будемо переконувати, щоб сумісництво стояло (в порядку денному) теж цього тижня", - сказав Томенко.

У свою чергу, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов спрогнозував, що голосування по сумісниках відбудеться вже на початку наступної сесії Верховної Ради.

"Я думаю, що реально ми за це питання проголосуємо одразу на початку наступної сесії – це буде чи 5-те, чи якесь лютого", - сказав він.

При цьому Єфремов в черговий раз запевнив, що дане питання не розглядається в сесійній залі не з вини Партії регіонів, оскільки всі її сумісники вже давно написали заяви про складання повноважень.

"Є корпоративна солідарність у депутатській залі. І коли стоїть питання про реформування органів державної влади, і коли люди, які з депутатів перейшли працювати туди (у виконавчу владу), сьогодні не впевнені, що вони завтра залишаться на своїх робочих місцях, – то складається ситуація, що депутати не хочуть за це питання голосувати", - пояснив "регіонал".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування