До "клітки" Лозінського посадили екс-прокурора

Понеділок, 10 січня 2011, 13:01

У Дніпровському райсуді Києва завершено оголошення обвинувального висновку у кримінальній справі колишнього депутата Віктора Лозінського.

Оголошення резулятивної частини обвинувального висновку прокурором зайняло 1,5 години, після чого учасники судового процесу визначилися з подальшою процедурою ходу судового слідства, повідомляє Уніан.

Зокрема, планується допитати обвинувачених Лозінського, екс-прокурора Голованівського району Кіровоградщини Євгена Горбенка, екс-начальника відділу міліції Голованівського району Михайла Ковальського, екс-єгеря Василя Перепелицю, потім постраждалих, свідків, експертів, дослідити матеріали справи та перейти перед прийняттям рішення у справі до судових дебатів.

Після закінчення оголошення обвинувального висновку головуюча у справі суддя Нелі Ластовка запитала підсудних, чи визнають вони свою провину.

На це, зокрема, Лозінський відповів, що не визнає у повному обсязі, але готовий давати свідчення по всіх питаннях, які виникатимуть під час судового засідання і які цікавитимуть суд.

У свою чергу Горбенко зауважив, що винним себе також не визнає, а свідчення буде давати частково. Таку ж відповідь дав і Перепелиця з єдиною відмінністю, що свідчення буде давати.

Натомість підсудний Ковальський сказав, що визнає себе винним у повному обсязі пред’явлених йому обвинувачень і готовий давати свідчення.

Під час судового засідання Горбенко перебував не на окремій лаві в залі, як було під час попередніх судових засідань, а поміщений до "клітки" разом з Лозінським та Перепелицею.

Під час перерви на уточнююче запитання, яке було адресоване прокурору, хто, коли і з яких підстав змінив Горбенку запобіжний захід з підписки про невиїзд на взяття під варту, представник прокуратури зауважив, що це вирішує слідчий, але більше жодних деталей з цього приводу він повідомити не зміг.

Водночас адвокат Лозінського Віктор Грицюк зауважив, що, наскільки йому відомо, Горбенку було змінено запобіжний захід напередодні нового року.

У свою чергу в прес-службі Генпрокуратури пообіцяли найближчим часом з’ясувати і надати інформацію щодо обрання Горбенку іншого запобіжного заходу.

Як відомо, 14 грудня Дніпровський райсуд Києва розпочав попередній розгляд кримінальної справи Лозінського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News