Лавринович не бачить переслідування Тимошенко

Понеділок, 10 січня 2011, 19:38

Міністр юстиції Олександр Лавринович не бачить в порушенні кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко переслідування опозиції.

Про це він заявив у понеділок на прес-конференції у Варшаві, де перебуває з офіційним візитом, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Потрібно пам'ятати, що той, хто чинить незаконні дії, пізніше зіткнеться з відповідними наслідками. Це стосується не тільки чиновників з колишньої влади, але і нинішніх високопоставлених посадових осіб", - зазначив Лавринович, якого цитує УНІАН.

За словами міністра, Тимошенко "фігурує в низці незакритих кримінальних справ ще з 1999 року, у тому числі порушених в європейських країнах і США".

Він зазначив, що за останні дев'ять місяців після зміни влади в Україні кримінальні справи порушувалися не тільки проти чиновників попередньої влади, але також нинішньої, зокрема, затримано колишнього заступника міністра екології.

Лавринович висловив думку, що судовий процес проти Тимошенко буде "виключно публічним і відкритим", зазначивши, що кримінальна справа проти неї стосується порушень у сфері використання бюджетних коштів.

"Якщо говорити про опозицію в цілому, то важко сказати, що сьогодні в Україні вона не може відверто висловлювати свої думки у ЗМІ. Візьміть будь-які газети, подивіться телеканали - і ви одержите чітку відповідь на це питання", - зазначив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування