Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поплічник Лозінського заявив, що слідчі душили його подушкою

Вівторок, 11 січня 2011, 16:43

Один з обвинувачених у "справі Лозінського" Михайло Ковальський стверджує, що під час досудового слідства на нього чинили фізичний тиск.

Про це сам Ковальський заявив на судовому засіданні Дніпровського районного суду Києва, який розглядає цю справу.

"Перша слідча група застосовувала до мене незаконні методи - душили подушкою...Другою групою було запропоновано мені сказати, що мої співробітники привозили пістолети і підкинули їх Олійнику. Я не погодився. А третя група взагалі нічого незаконного не робила", - сказав Ковальський.

Водночас на питання іншого підсудного, колишнього районного прокурора Євгена Горбенка, чи давав він правдиві свідчення на допиті за участю на той час генпрокурора Олександра Медведька, Ковальський відповів: "Не зовсім".

Однак він не змін пояснити свої дії, але наголосив, що зараз на судовому засіданні дає правдиві свідчення.

"Підстав обмовляти когось у мене не має", - сказав Ковальський.

Разом із тим він, так само як і Горбенко, підтвердив, що у колишнього депутата Віктора Лозінського у день загибелі Валерія Олійника була рушниця, і він стріляв з неї, однак через велику відстань між ним і собою не бачив, куди влучила куля.

Натомість Ковальський зауважив, що після прибуття оперативної групи, яку викликали він і Лозінський, хвилин 10-20 всі умовляли Олійника припинити стрілянину, кинути зброю і здатися.

Водночас на питання учасників процесу щодо виду зброї, яку нібито мав при собі того дня Лозінський, Ковальський відповів, що не може пригадати, якої системи вона була, незважаючи на те, що зброя нібито стояла під нахилом на задньому сидінні автомобіля, де він сидів разом із Горбенком.

Натомість він зауважив, що карабін Лозінський почав брати з собою у ліс певний час тому, оскільки там "з’явилися вовки і мало що могло статися". На запитання, чи розмовляв Лозінський з учасниками інциденту, Ковальський відповів: "Один раз розмова була, але про зброю мова не йшла".

Як відомо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області внаслідок зіткнення з Лозінським, прокурором Голованівського району Горбенком і начальником райвідділу міліції Ковальським загинув місцевий житель Олійник, 1954 року народження.

УНІАН

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування