МІЛІЦІЯ ПОГРОЖУЄ ЖУРНАЛІСТАМ СУДАМИ

Субота, 15 січня 2011, 13:41

МВС вирішує питання щодо притягнення осіб, які свідомо фальсифікують відомчі документи МВС, до відповідальності.

Про це сказано у заяві ДГЗ МВС.

У прес-службі стверджують, що "деякі інтернет-видання викривлено трактують" дії міліції щодо забезпечення громадського порядку під час масових заходів, оприлюднюють "неправдиву інформацію".

"Відбувається перекручування фактів, а до тексту відомчих документів, який цитується, додаються власні судження. Дії міліції по організації охорони громадського порядку в залежності від запланованих масових заходів намагаються подати як щось неординарне, чим створюється штучний ажіотаж навколо запланованих правоохоронцями дій", - заявили у міліції.

У МВС підкреслили, що "аби унеможливити надалі подібні провокації з використанням ЗМІ щодо зумисного донесення до громадян неправдивої інформації, МВС змушене вживати адекватних та законних заходів реагування".

"Наразі МВС вирішує питання щодо захисту в судовому порядку ділової репутації правоохоронного відомства", - сказано у повідомленні.

"Важливо у правовому полі довести викривлення фактів з боку окремих громадян, які називають себе правозахисниками та вводять в оману громадян, навмисно фальсифікуючи документи МВС щодо заходів міліції з дотримання правопорядку. Такі дії МВС вважає неприпустимими", - додали у прес-службі.

У МВС ще раз закликали всіх громадян "толерантно ставитися один до одного, шанувати закон, дотримуватися його вимог".

"Реалізовуючи свої права, в тому числі й на мирні зібрання, не забувайте про неприпустимість порушення прав інших громадян, не вчиняйте дій, відповідальність за які передбачена адміністративним та кримінальним законодавством", - сказано у заяві.

Як відомо, виступаючи в парламенті в п'ятницю, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що опозиція готує кровопролиття під час цих акцій.

Пізніше цю ж інформацію підтвердив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування