У "Регіонах" знайшли правозахисників, яким є за що хвалити владу

Понеділок, 17 січня 2011, 17:28

Всесвітня організація з прав людини "Артикль 19" вітає прийняття в Україні закону про доступ до публічної інформації.

Про це заявив виконавчий директор "Артикль 19" Аньєс Калламард, якого цитує прес-служба Партії регіонів.

Організація вітає прийняття нового закону парламентською більшістю, і буде продовжувати контроль над тим, щоб він правильно реалізувався для підвищення прозорості і вільного потоку інформації в країні.

"Ми раді, що після послідовної кампанії Україна прийняла закон, щоб реалізувати право людей на інформацію. Після належного втілення в життя закон про доступ до інформації підвищить прозорість, належне управління, ефективність та участь суспільства у державних справах", - зазначив Калламард.

"Новий закон містить ряд прогресивних положень, які підтримує організація "Артикль 19", а саме широке визначення суспільної інформації, а також правова відповідальності власників інформації, які відмовляються її публікувати", - уточнив експерт.

"Закон набуде чинності після підписання президентом Віктором Януковичем, який уже заявив про свою згоду", - наголошується в повідомленні прес-служби Партії регіонів.

Як відомо, "Артикль 19" проводила кампанію спільно з IMS та Інститутом Медіа Права за прийняття закону про доступ до інформації. Організація буде продовжувати роботу з його втілення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування