Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Арбузова відхрестилися від друку грошей

Вівторок, 18 січня 2011, 15:47

У Нацбанку спростовують заяви лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко стосовно неконтрольованої емісії грошей в Україні.

Як йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті НБУ, ці заяви "абсолютно безпідставні, не відповідають дійсності та спрямовані на створення негативних настроїв в суспільстві, що є неприпустимим".

"Нацбанк заявляє про відсутність будь-якої неконтрольованої та необґрунтованої емісії. Процедура емісії грошей в Україні суворо регламентована", - зазначили у Нацбанку.

"Випущені НБУ в обіг гроші, спрямовувались на обслуговування процесів реального зростання економіки, заощаджень населення та потреб бізнесу тощо", - наголосили у відомстві.

Як зазначено у повідомленні, "підтвердженням того, що випуск в обіг грошей був забезпечений реальним зростанням економіки і не провокував інфляційні процеси, є дані офіційної статистики".

Зокрема, як заявили у Нацбанку, приріст споживчих цін у 2010 році становив 9,1%, значно уповільнившись порівняно з 2009 роком (12,3%) та 2008 роком (22,3%).

"Таким чином, випуск в обіг коштів, який здійснив у 2010 році Нацбанк, відповідає установленим цілям та орієнтирам основних засад грошово-кредитної політики на 2010 рік", - йдеться у повідомленні.

Також у НБУ відзначили, що це відомство "не має права здійснювати незабезпечену емісію, що закріплено на законодавчому рівні, тому будь-які популістські заяви безвідповідальних політиків, щодо неконтрольованої та незабезпеченої емісії грошей Нацбанком є безпідставними і такими, що не відповідають дійсності".

"Сподіваємось, що населення України не буде реагувати на політичні спекуляції, та є більш розсудливим і відповідальним на відміну від деяких політиків", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...