Балога каже, що його міністерство можуть злити

Середа, 19 січня 2011, 09:26

МНС може бути об'єднане з іншим державним органом зі схожими завданнями.

Про це в інтерв‘ю газеті "Урядовий кур‘єр" заявив глава МНС Віктор Балога, повідомляє прес-служба міністерства.

За його словами, коли розробляли нову структуру міністерства, то ідея нововведень полягала в необхідності змінити логіку його роботи.

"Саме тому всю піраміду відомства перевернули згори донизу. 17 головних управлінь стали просто управліннями, внаслідок чого перестало існувати сім десятків керівних посад, скасовано половину "лампасних" начальників", - йдеться у повідомленні.

"Запевняю, від цього ефективність роботи не знизиться. Навпаки, майже 500 вивільнених керівників зміцнять силою своїх вмінь та інтелекту підрозділи нижчого рівня. Плюс економія у майже 8 мільйонів гривень", - сказав Балога.

На думку міністра, "директиви президента дали чіткіші критерії того, що і як потрібно зробити", йдеться у повідомленні.

"Наприклад, скорочення штатів, насамперед за рахунок начальства, в окремих підрозділах досягатиме 70 відсотків. З 5 навчальних закладів підпорядкованих МНС залишаться лише 2: спеціальні вузи у Вінниці і Львові. Згодом і їх буде передано в Міносвіти", - зазначили у МНС.

"Коли втілимо всі новації, наступним кроком в адмінреформі може стати злиття МНС з іншим державним органом зі схожими завданнями. Зупинятися не слід, бо це потрібно країні", - заявив Балога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування