Опозиція в цілому не готова до об'єднання

П'ятниця, 21 січня 2011, 18:06

Заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов не бачить проблеми в координації дій опозиційних сил.

"Ми готові до цього на всі п'ять балів", - сказав він, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

Проблема, за словами Турчинова, полягає в іншому - в тому, що не всі партії, які висувають радикальні гасла і дають епатажні оцінки, є насправді опозиційними.

"Як у всіх тоталітарних країнах, в Україні влада намагається створити дві групи керованих опозиціонерів. Одну - так звану конструктивну, іншу - провокаційно-деструктивну. Перед ними ставлять різні завдання, але одну мету: відволікти суспільство від реального шляху захисту своїх інтересів та скомпрометувати реальні політичні сили, готові опонувати владі", - заявив політик.

"Оцінювати ставлення влади до опозиції можна лише так: влада боїться тих, проти кого реально бореться, проти кого запущені реальні репресії", - сказав він.

У свою чергу, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк оцінив готовність опозиційних сил до координації дій на "двійку".

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок вважає, що в Україні існує парламентська і позапарламентська опозиція.

"Ключові події 2010 року продемонстрували, що парламентська опозиція нездатна захищати інтереси суспільства, інтереси українців в умовах, створених окупаційною адміністрацією", - зазначив він.

"Масове "тушкуванння" як народних депутатів, так і депутатів місцевих рад від політичних сил, представлених у Верховній Раді, показує, що ступінь готовності цих партій для координації дій - одиниця", - впевнений він.

Лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко оцінює готовність до координації дій на тверду "четвірку".

Лідер "Собору" Анатолій Матвієнко вважає, що наразі готовність опозиційних партій до координації своїх дій можна оцінити лише на двійку.

Лідер "Європейської партії" Микола Катеринчук вважає, що "в Україні дві опозиції. Перша - радикально-непримиренна. Друга - конструктивна і, м'яко кажучи, призначена".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування